INICI L'ENTITAT ARXIU CONTACTAR LOCALITZACIÓ ENLLAÇOS    
L'entitat
QUÈ ÉS ACTER?

L'estiu de 2002 un grup d'aficionats a l'astronomia i la meteorologia es reunien per organitzar-se en una associació sense ànim de lucre amb l'objectiu de divulgar aquestes ciències. Així va néixer ACTER, els Amics de les Ciències de la Terra i de l'Espai. Les primeres activitats van ser una caminada nocturna amb observació astronòmica, l'Astrocaminada i una exposició d'aparells meteorològics.

De seguida va sorgir una nova inquietud en el si de l'entitat, l'excursionisme, que encaixava a la perfecció amb la descoberta, el respecte i el gaudi del medi natural. Es va crear la secció esportiva d'excursionisme inscrita a la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya). Des del 2007 fins el 2017 va estar en funcionament, tramitant llicències de muntanya.

Al llarg d'aquests anys han sigut moltes les observacions públiques amb telescopi, les conferències, projeccions d'alpinistes i viatgers, cursos de meteorologia, concursos de fotografia, xerrades de ciència, visites a museus, sessions de cinema a la fresca, rutes guiades per naturalistes, caminades, excursions, sortides d'esquí de fons, travesses pirinenques, pràctiques d'espeleologia, curses d'orientació i un llarg etcètera.

Continuem amb la tasca de fer divulgació científica per a tots els públics amb xerrades, tallers, sortides i observacions pràctiques a la natura. Col·laborem estretament amb Rodameteo, que coordina la secció de meteorologia i també, des del 2018, amb Meteovilatorta, que gestiona projectes de xarxes d'estacions meteorològiques com Meteoguilleries.

VOLS SER SOCI?

Us volem animar a fer-vos socis. Ens preguntareu que quin motiu hi pot haver per fer-se soci d'ACTER? doncs, els que ja ens coneixeu una mica, sabreu que tenim moltes ganes de compartir, d'organitzar actes amens i didàctics i sobretot, de disfrutar aprenent una mica més del nostre entorn.

D'una banda, fer-se soci d'una entitat és donar-hi un suport tangible, col·laborar en diferents aspectes, començant pel tema econòmic i continuant fins allà on vulgui arribar cadascú. I evidentment hi ha d'haver avantatges. Aquells actes que organitza ACTER, que siguin de pagament, tenen unes condicions favorables pels socis.

Per altra banda des d'ACTER ja disposem de dades i informació rigurosa i completa sobre meteorologia, astronomia, excursionisme... Són dades que posem a disposició de tots els socis i que volem trametre puntualment als mateixos. També tenim instumental i llibres. Tot això és a disposició d'aquells socis que prenguin el compromís d'un tracte correcte del mateix.

Un altre motiu per fer-se soci és senzillament el fet de saber que com més colla siguem, més possibilitats tindrem per fer més coses i disposarem de més informació per compartir (la que vosaltres aportareu). En fi... que com més siguem, mes bé ho passarem.

Si t'hem convençut, ens pots enviar les dades per fer-te soci amb el següent formulari, o si ho prefereixes imprimir-ho i enviar-ho per correu postal a l'Av. Tecla Sala, 37, cp. 08510 de Roda de Ter:
  •  
  • Should be Empty:

* Camps obligatoris.

(1) Domiciliació bancària. Quota anual de 15 €. Per menors de 18 anys 8€.

CLÁUSULA DE CONSENTIMIENT. D'acord amb l'article 5 de la Llei 15/1999, els informem que les dades d'aquest formulari formaran part del Registre d'Entrada de l'associació ACTER. Tenen la possibilitat d'exercir els drets d'accés, rectificació, cancelació i oposició a les dades personals dirigint-se per escrit a ACTER, Av. Tecla Sala, 37 - 08510 Roda de Ter.

ACTER | Amics de les Ciències de la Terra i de l'Espai | Av. Tecla Sala, 37 | Roda de Ter